Dicken Bettinger, Ed.D.

Dicken Bettinger, Ed.D.

Dicken Bettinger, Ed.D.

Dicken Bettinger, Ed.D., började sin karriär som lärare på gymnasiet efter att ha tagit sin grundexamen vid St. Lawrence University. Han blev inspirerad att söka efter sätt att öka människors välbefinnande när elever kom till honom med personliga problem. Han tog sedan sin magisterexamen från Pennsylvania State University och sin doktorsexamen i rådgivningspsykologi från Boston University och blev licensierad som klinisk psykolog 1983. Dicken drog sig tillbaka från sin psykoterapipraktik efter att ha arbetat som psykolog i 31 år.

År 1996 började Dicken arbeta för Pransky and Associates, ett institut baserat på tre principer i La Conner, Washington, där han utvecklade och undervisade i ledarskaps- och personalutvecklingsprogram för olika organisationer. Han har sedan dess specialiserat sig på att utveckla utövare av tre principer och leda gruppseminarier om principerna och deras förhållande till andligt och psykologiskt välbefinnande.

Dicken var med och grundade och ledde det första centret i nordöstra USA som undervisade i de tre principerna och var en av de ursprungliga nationella kärnfakulteterna. Han är för närvarande fakultetsmedlem för Three Principles Global Community och styrelseledamot i organisationens styrelse. År 2012 grundade han Three Principles Mentoring för att fördjupa människors förståelse för de tre principerna, utveckla 3P-utövare globalt och erbjuda seminarier över hela världen.

Dicken tycker om att arbeta i allmänhetens tjänst och har arbetat med flyktingar från Syd- och Centralamerika samt med det tibetanska vidarebosättningsprojektet i Vermont. Han har varit gift i 52 år, har två vuxna barn, Nina och Ben, och älskar att umgås med sina fyra barnbarn. På sin fritid gillar Dicken att fotografera, vandra, paddla kanot, resa och umgås med sin hund Oliver.


Läs mer på www.detreprinciperna.se