Varför du inte ska oroa dig för resultatet

Varför du inte ska oroa dig för resultatet


Varför du inte ska oroa dig för resultatet

Har du någonsin känt dig oerhört pressad att uppnå ett visst resultat? Är du ständigt orolig för vad framtiden har att erbjuda? Om så är fallet är du inte ensam. Många människor är uppslukade av rädslan för att misslyckas och pressen att lyckas, men enligt George Pransky, psykolog och grundare av Pransky and Associates, är den här typen av tänkande kontraproduktivt. I en nyligen publicerad video på YouTube delade Pransky med sig av sina insikter om varför du inte ska oroa dig för resultatet.


Det är svårt att veta vad ett bra resultat är

Enligt Pransky är en av de viktigaste anledningarna till att du inte ska oroa dig för resultatet att det är svårt att veta vad ett bra resultat är. Han delade med sig av en personlig historia där han fick underkänt på juristlinjen, vilket vid den tidpunkten verkade vara ett förödande resultat. Han insåg dock senare att han inte hellre hade varit advokat än där han befann sig i det ögonblicket. Denna berättelse illustrerar hur vår uppfattning om ett bra resultat kan förändras med tiden, vilket gör det svårt att avgöra vad vi bör sträva efter.


Livet är fullt av oväntade vändningar

Pransky berättade också en historia om en ranchägare som trodde att han hade tur när en vild häst dök upp i hans korral. Men när hans son föll av hästen och bröt benet kände sig ranchägaren inte längre så lyckligt lottad. Men när värnpliktsmannen kom förbi och befriade sonen från armén på grund av hans skada var boskapsägaren tacksam igen. Den här berättelsen belyser hur livet är fullt av oväntade vändningar och det är svårt att förutse vad som i slutändan kommer att leda till ett bra resultat.


Press är dåligt för affärer och välbefinnande

Pransky betonade att det är dåligt för affärer, välbefinnande och prestationer att känna sig pressad att uppnå ett visst resultat. Han berättade att han är "resultatfobisk" och undviker att känna press när det är möjligt. Detta tillvägagångssätt har gjort det möjligt för honom att hålla sig lugn och fokuserad under klientsessioner, även när klienterna försöker pressa honom.


Sidney Banks inställning till resultat

Slutligen berättade Pransky att han lärt sig mycket om resultat av sin mentor Sidney Banks. Banks' tillvägagångssätt var att fokusera på det nuvarande ögonblicket och att släppa allt fasthållande vid resultat. Han och hans fru bodde på en gård och gjorde kassetteband om sin förståelse av psykologi. När en plan för att kopiera kassettebanden misslyckades, var Banks inte förvirrad. Han och hans fru gick helt enkelt vidare utan att uppehålla sig vid resultatet.


Slutsats

Sammanfattningsvis kan det vara kontraproduktivt att oroa sig för resultat. Livet är fullt av oväntade vändningar och det är svårt att förutse vad som i slutändan kommer att leda till ett bra resultat. Att känna sig pressad att uppnå ett visst resultat är också dåligt för affärer, välbefinnande och prestationer. Genom att fokusera på det nuvarande ögonblicket och släppa fasthållandet vid resultat kan vi hålla oss lugna och fokusera på det som verkligen betyder något. Som Pransky och Banks visar kommer ibland de bästa resultaten av att helt enkelt släppa taget och omfamna det som livet har i beredskap.


Läs mer på www.detreprinciperna.se