Den VERKLIGA källan till stress - Del 3 av 3

Den VERKLIGA källan till stress - Del 3 av 3


Den verkliga källan till stress Del 3 - Förstå sambandet mellan tanke och känsla

Klicka här för att gå till DEL 1 av denna videoserie

Klicka här för att gå till DEL 2 av denna videoserieDet slutna systemet av tankar och känslor

I den här videoutskriften förklarar George Pransky kopplingen mellan tanke och känsla och hur de skapar ett slutet system. Han påpekar att när du väl har en tanke kommer du att få en känsla, och ingen kan ingripa i det systemet. Om du inte förstår att dina känslor orsakas av dina egna tankar kommer du att tro att de orsakas av externa händelser och omständigheter, vilket är som att försöka styra en bil med en backspegel. Det är viktigt att inse att tanken är ratten som är kopplad till känslorna.


Att inse tankens natur

När människor inser att deras tankar får dem att känna sig spända eller oroliga kan de stoppa cykeln genom att lägga märke till att det bara är en tanke. Denna insikt kan bidra till att neutralisera det personliga tänkandet, och de kan börja tänka på situationen på ett nytt sätt. De kan komma på nya idéer och tankarna klarnar när de vet att deras tänkande inte fungerar för dem.


Känslan hos människor

Det är människans känsla i stunden som avgör om de är framgångsrika eller inte. När människor är fångade i sitt tänkande har de inga bra idéer, lyssnar inte bra och svarar inte bra. Men när de tar avstånd från sitt tänkande och vet att deras tänkande inte fungerar för dem, kan de komma med nya idéer och vara mer kreativa.


Ödmjukhet och medfödd intelligens

När människor inser att de har dragit på sig sina stressiga tankar på sig själva blir de lite ödmjuka. Denna ödmjukhet kan ge dem en skön känsla, och känslan kan rensa deras tankar. Deras medfödda intelligens och kreativa process kommer fram i form av nya idéer och nya uppfattningar, och de kan se situationen på ett annat sätt. Det är en naturlig process som kan bidra till att minska stress och ångest.


Sammanfattning:

Förståelsen av kopplingen mellan tanke och känsla är avgörande för att minska stress och ångest. När människor inser att de orsakar sig själva att känna sig spända eller ängsliga med sina egna tankar kan de neutralisera det personliga tänkandet och komma med nya idéer. De kan se situationen på ett annat sätt och minska sina stressnivåer. Genom att inse tankens natur kan människor utnyttja sin inneboende intelligens och kreativitet och övervinna stressiga situationer.


Klicka här för att gå till DEL 1 av denna videoserie

Klicka här för att gå till DEL 2 av denna videoserie


Läs mer på www.detreprinciperna.se